Campagnes

Campagnes 2015

Een beetje BOB bestaat niet

Een beetje BOB bestaat niet

De wintercampagne wil de sociale norm, dat BOB voor het rijden enkele glazen alcohol mag drinken, veranderen. Na 20 jaar BOB wil de campagne deze misvatting uit de wereld helpen. Een echte BOB drinkt geen druppel alcohol, ongeacht de omstandigheden want een beetje Bob bestaat niet.

Vroeger donker? Zorg voor een klare kijk.

Vroeger donker? Zorg voor een klare kijk

In de winterperiode zijn de dagen korter en is het vroeger donker. Helaas gebeuren er dan meer ongevallen op de weg, zowel ’s nachts als bij het vallen van de avond.
Je kan als bestuurder dit risico verlagen door je gezichtsveld helder en proper te houden! Met de campagne “Vroeger donker? Zorg voor een klare kijk!” wil Q8 Samen met het BIVV de zichtbaarheid in het verkeer verhogen.

Maak de klik!

Maak de klik

In 1975 werd de verplichting om voorin een autogordel te dragen, in België ingevoerd. Naar aanleiding van deze 40ste verjaardag heeft het BIVV meer dan 120.000 bestuurders, passagiers voorin en - voor de eerste maal - ook passagiers achterin gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Het percentage gordeldracht is de laatste jaren sterk toegenomen: intussen 92,2% voorin, ten opzichte van 84,6% in 2012. Maar op de achterbank draagt 1 op 4 Belgen geen gordel. In samenwerking met Volvo, lanceert het BIVV dan ook een campagne om hardleerse personen te overtuigen zich vast te klikken. 

Maak de klik

Campagnes 2014

Drinken en rijden? Doen wij niet!

Drinken en rijden? Doen wij niet!

Drinken en rijden? Doen wij niet! Ga voor het perfecte feest en denk eraan om te bobben tijdens de eindejaarsfeesten! Ontdek de campagne en alle mogelijkheden om te bobben op ikbob.be! Laten we allemaal samen bobben!

Waarom reed je zo snel?

Iedere dag raken 148 mensen gewond in het verkeer waarvan 13 zwaargewond. Laat je vrienden dus trager rijden voor het te laat is. Ga voor advies en goede argumenten naar waaromreedjezosnel.be

Waarom reed je zo snel?

Beep! Beep! Boem! Boem!

Het BIVV lanceert 'Beep! Beep! Boem! Boem!' een nieuwe campagne die bestuurders moet ontraden te gsm’en en sms’en achter het stuur. De campagne is nodig omdat heel wat bestuurders gsm’en en sms’en achter het stuur als normaal beschouwen, ondanks het verhoogde risico op een ongeval. Wie belt achter het stuur loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval. Bij sms’en is dat risico 23 keer groter.

Beep! Beep! Boem! Boem!

Drinken en rijden? Niet grappig!

Een betrouwbare Bob kiezen, een taxi bellen, het openbaar vervoer nemen, ter plaatse overnachten… Mogelijkheden genoeg om te bobben! Laten we deze zomer allemaal bobben. Chistophe Deborsu, Bert Kruismans, Evi Hanssen en Jan Verheyen hebben niet geaarzeld. Nu jij nog. Eén twee drie, bobben maar!

Drinken en rijden? Niet grappig!

Hij is te snel gegaan

Snelheid kent geen genade. Laat je vrienden trager rijden voor het te laat is. Ga voor advies en goede argumenten naar hijistesnelgegaan.be

Hij is te snel gegaan

Minder zuur achter 't stuur

Bumperkleven, rechts inhalen, geen voorrang verlenen, voetgangers niet laten oversteken… We laten er ons soms te gemakkelijk toe verleiden in het verkeer. Ben jij soms ook een zuursmoel in het verkeer? Ontdek het op goforzero.be/zuursmoel.

Minder zuur achter 't stuur

Are you dreaming of a yellow Christmas?

De eindejaarsfeesten komen er weer aan! En dan zijn we allemaal in feeststemming: gezellig een glaasje drinken hoort er gewoon bij. Maar hoe zie je er op toe dat iedereen weer veilig thuis geraakt? Dat kan niet alleen via een Bob, maar ook door te bobben voor aanvang van de avond. Je hebt er vast al van gehoord! Bobben, dat is vooraf je terugkeer organiseren. Niets eenvoudiger, toch?

Je mogelijkheden zijn eindeloos! Laten we tijdens de feesten allemaal bobben, want ook de Kerstman bobt mee. Voor de gelegenheid heeft ie zelfs z’n gele plunje aangetrokken. Nu jij nog. Bobben maar!

Hoe kan jij mee bobben?

Ik bob mee!

Jongeren

Ontdek het verhaal achter het nieuwste nummer van Ozark Henry. A final message brengt hulde aan alle (jonge) verkeersslachtoffers.

A Final Message

Snelheid

5 tot 15 km/u sneller rijden maakt een wereld van verschil, tussen een aanrijding of niet. Voor jou, het slachtoffer, diens familie, vrienden en collega’s, … je snelheid vergeten ze niet snel!

Je snelheid vergeten ze niet snel

Gordel

Wist je dat de klap bij een verkeersongeval zonder gordel overeenstemt met een val van een gebouw? Ontdek zelf welk risico je eigenlijk loopt als je je niet vastklikt.

Geen gordel op de baan komt hard aan.

>> Meer info

Motorrijders

Sommige situaties tussen motor en automobilist, zijn moeilijk in te schatten. Toon respect voor elkaar en ontdek in enkele interessante filmpjes (link filmpjes) wat je kan doen om gevaarlijke situaties te vermijden.

>> Meer info

campagne motorrijder


Snelheid

Laat ons heel eerlijk zijn, waarom rij je zo snel? Zoals onze campagneaffiche aangeeft komt de waarheid uit een kindermond: eigenlijk heb je geen reden om snel te rijden. Geef kinderen liever het goede voorbeeld.

>> Meer info

Waarom rij jij zo snel?
 

Respect

850 verkeersdoden per jaar. Dat zijn er echt veel te veel. Maar er is ook goed nieuws: de start van een veiliger verkeer begint bij jou!
Met een beetje respect voor de wegcode en de andere weggebruikers komen we al een hele stap verder.

>> Meer info

Campagne Respect


Bob Valentijn

Binnenkort is het weer zover: 14/2, de dag van de geliefden. En wat romantischer dan een lekker etentje op restaurant met jouw grootste schat. Daar hoort natuurlijk een heerlijk glaasje champagne, cava of wijn bij.

>> Verras jouw grote liefde

Bob Valentijn


Campagnes 2012

Bob eindejaar

Wie Bob is, krijgt 3 extra zoenen.
Dat heeft Bob zeker verdiend, want Bob is diegene die iedereen weer veilig thuis brengt.
Alweer een goede reden om Bob te zijn!

>> Meer info

Bob eindejaar 2012


Gordel

Ben je er ook rotsvast van overtuigd dat je kind veilig is vastgeklikt? Nochtans, uit een BIVV-onderzoek blijkt dat dit bij 1 op 2 niet het geval is. Ontdek hoe het juist moet in 3 eenvoudige filmpjes.

>> Bekijk de filmpjes!

Campagne gordel
 

Snelheid

1 dodelijk verkeersongeval op 3 op de Belgische wegen is te wijten aan een te hoge snelheid. Dat snel rijden gevaarlijk is, weet iedereen. En toch vinden heel wat chauffeurs snel rijden aangenaam, sexy of stoer. Maar is dat echt het geval? Wel, Go For Zero nam de proef op som.

>> Ontdek de speeddate!

Campagne snelheid
 

Jongeren

De MNM Zero Car is een gratis Facebook-, iPhone- en Android-applicatie waarmee bestuurders en passagiers elkaar kunnen vinden om samen en veilig op hun bestemming te raken. Het principe is eenvoudig. Wie naar een feest of evenement wil, maar niet van of naar zijn bestemming raakt, kan via Facebook of via de MNM Zero Car-applicatie voor iPhone of Android op zoek gaan naar iemand met wie hij of zij kan meerijden.

>> meer info op GoforZero

Campagne - ZeroCar

Go For Zero en Studio Brussel gaan op zoek naar de ultieme festivalheld. Deze persoon engageert zich om zijn vrienden veilig naar en van een festival te vervoeren.

>> Meer info op GoforZero

Campagne GoforZero - Festivalhero


Bob

Ook deze zomer heb je een goede reden om Bob te zijn: Bob is de ‘VIP’ op elke BBQ, waarvoor de rode loper telkens weer wordt uitgerold. Bob zal ook een plaatsje krijgen in jouw boodschappentas als je deze zomer bij Renmans BBQ-vlees gaat kopen.

>> Meer info op GoforZero

Campagne GoforZero - Bob


GoforZero

Go For Zero bestaat al 1 jaar. Het ideale moment om een grote tekenactie te organiseren en de weg van morgen te hertekenen.

>> Meer info op GoforZero

Campagne GoforZero - Herteken de weg


Motorrijders

Motorrijder, hoe help je de automobilist om het je veiliger te maken?

>> Meer info op GoforZero

Campagne GoforZero - Motor


GoforZero

Het BIVV organiseert een nieuwe affichecampagne rond het snelheidsthema, met als doel de bestuurders te doen inzien dat snel rijden betekent dat men veel risico’s neemt voor niets.

>> Meer info op GoforZero

Campagne GoforZero - GoforZero

Download center

Bekijk alle downloads

Contactpersoon

Onthaal

Tel 02 244 15 11

Fax 02 216 43 42

Route & contactformulier

http://bivv.be/achat-levitra.html http://bivv.be/acheter-priligy.html