Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Jaarverslag BIVV

Mobiliteit en infrastructuur

Mobiliteit en infrastructuur

De cel Mobiliteit en Infrastructuur begeleidt de beheerders van openbare wegen.
lees meer over Mobiliteit

Webshop

Neem een kijkje in onze catalogus en geef uw bestelling door.

> Naar de webshop

Nationale VerkeersONveilgheidsenquête

Hoe rijvaardig bent u? Doe de test op senior-test.be.

      Netwerk Verkeer

Deze site is voorbehouden aan de verkeerscoördinatoren van de lokale politiekorpsen en de federale politie van België. Om toegang te krijgen tot deze website dient u in te loggen.

Recente artikels

Mijn gordel, mijn super-bescherming!

01/10/2014 (13 uur geleden)

Wist je dat 1 op 2 kinderen in Brussel niet correct vastgeklikt zit in de auto? 1 op 6 kinderen wordt zelfs helemaal niet vastgemaakt!
Samen moeten we die tendens omkeren! Een goed vastgemaakt kind is een goed beschermd kind.

www.supergordel.be

Senior Test

01/10/2014 (21 uur geleden)

Op basis van 15 vragen kan een oudere persoon zelf een inschatting maken of hij/zij een risico zou kunnen lopen of vormen als bestuurder in het verkeer. De checklist beoogt dus vooral een sensibiliserend effect en kan eventueel ook gebruikt worden door verwanten van de oudere persoon. Meer info op www.senior-test.be.

Kinderen in het verkeer: hoe (veilig) verplaatsen ze zich?

05/05/2014 (4 maanden geleden)

Om een beeld te krijgen van de verplaatsingen van kinderen in het verkeer voerden de VRT en het BIVV in maart een online onderzoek uit dat is afgenomen bij ruim 400 Nederlandstalige kinderen van 9 tot en met 12 jaar uit Vlaanderen en Brussel. Met de meest opmerkelijke resultaten wordt deze week elke avond een reportage getoond tijdens het jeugdjournaal Karrewiet op de zender Ketnet.

Kies uw favoriete verkeersveiligheidsspotje!

20/03/2014 (6 maanden geleden)

Welk type sensibiliseringsspots verkiest u? We hebben er een paar geselecteerd en volgens thema geklasseerd. Aan u om voor elk thema uw lievelingsspot uit te kiezen in functie van de benadering die volgens u de meest doeltreffende is (humor, choquerende of realistische beelden…).

Deze enquête neemt maar 8 minuten van uw tijd in beslag!

Het Grote Fietsexamen

06/03/2014 (6 maanden geleden)

Het Grote Fietsexamen, opgezet door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en bedoeld voor kinderen uit het zesde leerjaar, biedt een kant-en-klaar project om zelf een fietsexamen op te zetten. Schrijf je nu in als klas voor Het Grote Fietsexamen en win misschien een ‘beestige klasuitstap’ naar Planckendael!

Bekijk al het nieuws